Eloy Moreno
Cuentos para entender el mundo
Ediciones B

¿Y si son las ramas las que mueven el viento?

Para todos aquellos que siguen siendo niños, aunque los adultos les obliguen a disimularlo.

El autor de Invisible llega con este libro de cuentos que ya lleva más de 50.000 ejemplares vendidos.

«Durante estos años los lectores me habéis dado tanto que me sentía en deuda con vosotros. Por eso he decidido yo también entregaros una parte de mí. Estos textos que os traigo han modelado de alguna manera mi forma de ser. Son pequeños cuentos, ya casi perdidos, de grandes autores que he decidido adaptar a los tiempos que corren. He modificado personajes, situaciones, el lenguaje... pero la esencia sigue siendo la misma: esa que nos ayuda a entender el mundo.»
Eloy Moreno

Jordi Sierra i Fabra
L'assassinat del professor de música
Barcanova

El professor de música, en Gustau Vallbona, ha estat segrestat. La Irene, en Robert i l'Antoni són els alumnes designats pel criminal per resoldre les pistes d'un macabre joc que servirà per salvar la vida del professor.

Només tenen temps fins a les dues del migdia, i els esperen diverses proves i endevinalles relacionades amb el món de la música que hauran de resoldre. També hauran de posar en pràctica els seus coneixements de solfeig i d'història de la música, i hauran de fer servir el sentit comú per arribar a temps i evitar el desastre.

Laura Gallego
El bestiari de l’Axlin (Guardians de la ciutadella 1)
Montena 

El món de l'Axlin està infestat de monstres. Alguns ataquen als viatgers en els camins, d'altres assetgen els pobles fins que les arrasen completament i d'altres entren a les cases de nit per endur-se els nens mentre dormen.

L'Axlin ha crescut sent conscient que qualsevol dia li pot tocar a ella. La gent del seu poble ha sobreviscut als monstres durant generacions i han apres a evitar-los tant com han pogut. Pero un dia, l'Axlin descobreix que existeixen molts tipus de monstres diferents, que cada poble s'enfronta als seus malsons particulars i que hi ha criatures que no coneix i de les quals no sap com defensar-se.

Axlin es l'escriba del seu poble. L'ºnica que sap llegir i escriure. Per aixo, ningº del seu voltant compren realment la importància de la seva feina. Pero ella s'ha proposat investigar tot el possible sobre els monstres i plasmar els seus descobriments en un llibre que pugui servir de guia i de protecció a altres persones. Per aquest motiu decideix anar-se'n amb els quincallaires i començar una ruta per aplegar la saviesa ancestral dels pobles en la seva precària lluita contra els monstres. Aixo no obstant, al llarg del seu viatge descobrirà coses que mai no s'hauria imaginat quan va marxar.

Paloma Muiña
Se buscan héroes
EDEBÉ

Carmen buscó en su ordenador el anuncio que había visto en el tablón del instituto. Se titulaba «Se buscan héroes de andar por casa» y animaba a contar una historia de heroísmo cotidianor. Para Carmen, estaba claro que la gente iba a intentar ganar el concurso por lo melodramático. Sin embargo, ella no quería dar pena.

Jordi Folck
El manuscrit de les bèsties
Barcanova

 «Si sou d'aquells que creieu només en allò que sou capaços de veure o de tocar, si menyspreeu les lleis del que és sobrenatural -i no em refereixo a vanes històries de fantasmes o d'esperits-, si no accepteu el fet que la maldat de l'home el faci prodigar-se en les seves maquinacions, aleshores no em llegiu.

Dos germans orfes, l'Alfons i l'Esther Dondridge, ingressen a l'estricta escola de Saint Mary d'Ely (Anglaterra). La desaparició sobtada d'alguns dels alumnes portarà els germans a una successió de descobertes paoroses escrites amb la sang dels innocents, en un mortal joc de falses aparences.

«Folck no fa només una novel·la de terror, sinó també una profunda reflexió sobre la intel·ligència posada al servei de la maldat. Et trobes davant d'una de les novel·les que, en un establishment literari normal, ja hauria saltat a les llistes d'honor i hauria traspassat fronteres tant d'edat lectora com culturals.» (Andreu Sotorra, Avui)

«Enginyosa i inquietant amb un final de gran guinyol, la novel·la més ambiciosa de Folck podria ser el guió perfecte d'una pel·lícula. Una lectura absorbent plena d'homenatges literaris.» (CLIJ)

«Un viatge vertical al fons de les nostres pors, a allò que no entenem. Els diàlegs elèctrics i els calfreds recorren una narració en les fronteres de l'irracional. Per espantar-se de gust!» (Qué leer)

Pedro Ramos
Un ewok al jardí
EDEBÉ

La Zoe, preocupada per l’actitud d’en David, el seu germà petit, li escriu correus per intentar treure’l del pou de foscor en què està enfonsat. En David, amb setze anys, li costa trobar raons per continuar vivint. Durant un ia sencer, la trobada amb un home a qui qualifiquen de boig, que creu tenir un ewok al jardí, el portarà per camins inesperats.