Comunicat del Patronat de la Fundació Pedagògica EL BROT

El dimecres 28 d’octubre de 2020 el Jutjat d’Instrucció Número 1 de Barcelona va posar en marxa una operació d’investigació sobre el finançament i presumpte desviament de fons públic cap a iniciatives relacionades amb el procés polític per a la independència de Catalunya. Aquesta operació ha inclòs 21 detencions i 30 registres. Entre els detinguts i investigats hi ha en Xavier Vendrell, president de la Fundació Pedagògica EL BROT, i entre els espais registrats hi ha l’espai de la Fundació Pedagògica EL BROT dins de l’escola EL BROT, on es va personar aquell mateix dimecres 28 d’octubre la Guardia Civil i la Policia Judicial, a qui es va facilitar l’accés a tota la documentació que es va demanar.

En aquesta circumstància, el Patronat de la Fundació vol aclarir de manera contundent que l’activitat de la Fundació Pedagògica EL BROT no té ni ha tingut cap mena de vinculació amb les iniciatives de caràcter polític que estan essent investigades.

Tanmateix, la investigació del President de la nostra Fundació, en Xavier Vendrell, inclou diversos àmbits de la seva activitat política, empresarial i en la societat civil. En aquest context, la investigació ha demanat informació relacionada amb la Fundació Pedagògica EL BROT i la seva relació amb el Departament d’Ensenyament. Fent referència a aquesta part de la investigació, i a les informacions que sobre ella han aparegut als mitjans de comunicació, en particular sobre el concert educatiu de l’Escola EL BROT, els membres del Patronat de la Fundació Pedagògica EL BROT volem reiterar el nostre convenciment d’haver actuat en tot moment respectant tant la lletra com l’esperit de la normativa vigent. Per tal d’aclarir aquest punt amb la major celeritat, restarem el Patronat i la direcció de la Fundació EL BROT a disposició tant de les autoritats educatives com de les judicials per tota informació que pugui ajudar a resoldre qualsevol dubte de manera definitiva.