Notícies

Descobreix tot el que fem a l'escola!

Avui la classe Musk ens sentim molt contents i orgullosos de donar-vos a conèixer el projecte Lifesoundtrack, un projecte en el que vam participar el curs passat promogut per la Fundació Pasqual Maragall i que formava part dels nostres serveis comunitaris.

“LifeSoundtrack: Un projecte d’aprenentatge-servei” que mostra l’efecte positiu de la música i les relacions intergeneracionals (grans i adolescents) per promoure el benestar de les persones grans amb deteriorament cognitiu i demència i, a la vegada, sensibilitzar als joves i la societat en general, vers aquesta realitat.

Es per això que us fem arribar l'enllaç al vídeo que resum tota la nostra feina del curs passat en aquest projecte.

Esperem que el gaudiu tal i com ho hem fet nosaltres.

projecte Lifesoundtrack

Un any més participem a la SETMANA DE LA CIÈNCIA de Sant Joan Despí. Des del 16 fins al 27 de novembre de 2020 realitzarem a l’escola diferents activitats relacionades amb la ciència.

A partir de senzills experiments podrem explorar el món de la ciència per tal de descobrir si de grans volem ser científics!

Participarem en un taller on aplicarem la màgia per aprendre matemàtiques.

Aprofitant que aquest any el nostre centre d’interès és l’ALIMENTACIÓ, realitzarem un scape room matemàtic relacionat amb la cuina.

Participarem en dos tallers de programació, robòtica i domòtica i ,per acabar aquesta setmana tant científica, ens endinsarem en el món dels superherois on ens explicaran com la ciència s’amaga al darrera dels superpoders dels herois i les heroïnes.

Les classes Jujol i Gaudí hem fet un taller de ciutats defensores, on hem parlat sobre els Drets Humans. Ens han presentat diferents situacions tant del nostre país com d’altres parts del món, on aquests drets no es respecten i com hi ha persones i organitzacions que treballen de manera altruista per sensibilitzar a tothom i lluitar contra aquestes injustícies.

Ciutats Defensores

El dimecres 28 d’octubre de 2020 el Jutjat d’Instrucció Número 1 de Barcelona va posar en marxa una operació d’investigació sobre el finançament i presumpte desviament de fons públic cap a iniciatives relacionades amb el procés polític per a la independència de Catalunya. Aquesta operació ha inclòs 21 detencions i 30 registres. Entre els detinguts i investigats hi ha en Xavier Vendrell, president de la Fundació Pedagògica EL BROT, i entre els espais registrats hi ha l’espai de la Fundació Pedagògica EL BROT dins de l’escola EL BROT, on es va personar aquell mateix dimecres 28 d’octubre la Guardia Civil i la Policia Judicial, a qui es va facilitar l’accés a tota la documentació que es va demanar.

En aquesta circumstància, el Patronat de la Fundació vol aclarir de manera contundent que l’activitat de la Fundació Pedagògica EL BROT no té ni ha tingut cap mena de vinculació amb les iniciatives de caràcter polític que estan essent investigades.

Tanmateix, la investigació del President de la nostra Fundació, en Xavier Vendrell, inclou diversos àmbits de la seva activitat política, empresarial i en la societat civil. En aquest context, la investigació ha demanat informació relacionada amb la Fundació Pedagògica EL BROT i la seva relació amb el Departament d’Ensenyament. Fent referència a aquesta part de la investigació, i a les informacions que sobre ella han aparegut als mitjans de comunicació, en particular sobre el concert educatiu de l’Escola EL BROT, els membres del Patronat de la Fundació Pedagògica EL BROT volem reiterar el nostre convenciment d’haver actuat en tot moment respectant tant la lletra com l’esperit de la normativa vigent. Per tal d’aclarir aquest punt amb la major celeritat, restarem el Patronat i la direcció de la Fundació EL BROT a disposició tant de les autoritats educatives com de les judicials per tota informació que pugui ajudar a resoldre qualsevol dubte de manera definitiva.

 

1 Gaud i Jujol Ruta modernistaLes classes Gaudí i Jujol han fet una ruta modernista per Sant Joan Despí.

Han pogut veure les obres més importants de Jujol al poble, entre elles la Torre de la Creu, una construcció que va simbolitzar un impacte visual per la societat d’aquella época i Can Negre, una masia remodelada entre els anys 1915 i 1930. Aquí van fer un taller d’esgrafiat, art que Jujol dominava entre molts d’altres.2 Gaud i Jujol Ruta modernista4 Gaud i Jujol Ruta modernista

El curs passat vam iniciar el projecte Fem un espai lúdic per a tots i totes. Aquest projecte es va veure aplaçat per la pandèmia i ara tornem a engegar-lo.

Amb aquest projecte hem volgut repensar i transformar el pati per tal d’enriquir, diversificar i optimitzar les possibilitats educatives i transformar-lo, afavorint les relacions de convivència entre alumnes, estimulant  la creativitat i el joc lliure, i potenciant els beneficis de la natura en la salut i el seu benestar, entre d’altres efectes positius.

En aquest projecte hem tingut la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan Despí que ens va atorgat una subvenció per ajudar a millorar-lo.

Ara per ara s’ha pogut habilitar la zona del bosquet per poder fer també zona d’esbarjo, fer una zona de “pista” a la cistella de bàsquet, preparar algunes parets per tal que els alumnes hi facin murals i construir bancs amb troncs de fusta naturals.

C

             D