Premi Maria Antònia Figuerola

Donades les circumstàncies excepcionals que estem vivint a causa de la pandèmia del Covid-19,

la 8a edició del Premi Maria Antònia Figuerola queda ajornada fins al proper curs.

 

 

La Fundació Pedagògica EL BROT, entitat amb una llarga trajectòria en l'atenció de les dificultats especifiques d'aprenentatge, des de l'any 2012 convoca el premi anual “Maria Antònia Figuerola” de treballs de recerca històrico-geogràfica de Catalunya amb aplicació didàctica al món educatiu de primària, secundària i batxillerat.

Els destinataris són alumnes de:

  • Pedagogia
  • Magisteri
  • Antropologia
  • Geografia
  • Història
  • Història de l'Art
  • i altres estudis singulars que poden debatre's

L'objectiu és motivar els estudiants per conèixer el nostre territori i la nostra història alhora que apropem aquests coneixements a les escoles i instituts.

Bases convocatòria 2019-2020

 

Edicions anteriors

Convocatòria 2018-2019

L'estudiant de Doctorat a l'UAB, ADRIANA SÁNCHEZ CARTRÓ amb el treball “Els darrers passos d'en Serrallonga”, va ser la guanyadora.

Convocatòria 2017-2018

L'estudiant de Màster en Psicologia infantil i adolescent a Farmainfancia European Scholl, MARINA ROMERO I GÓMEZ amb el treball “Remeieres, on sou avui?”, va ser la guanyadora.

Convocatòria 2016 – 2017

El grup d'estudiants de mestre en educació primària a la Universitat de Girona, format per: FRANCESC MONTERO ARAQUE, IRINA PUIGBLANQUÉ I RIFÀ, NOEMÍ TORRALBA BARLUENGA I ARIADNA TRABAL BLANCH amb el treball “Benvolgut Carles Rahola. Una proposta didàctica a partir de la correspondència de Carles Rahola”, va rebre la menció de premi accèssit.

Convocatòria 2015-2016

L'estudiant de Magisteri de la Universitat de Lleida, EVA ALEGRE MAYORAL amb el treball “Gimenells, un poble de colonització català. Una proposta didàctica de coneixement de l'entorn”, va ser la guanyadora.

Convocatòria 2014-2015

L'estudiant del Màster en Formació del Professorat, Especialitat de Geografia i Història, a la Universitat de Barcelona i Estudiant de Doctorat en Història Contemporània a la Universitat de Nottingham (Regne Unit), LUCILA MALLART amb el treball “Premsa il·lustrada i construcció d'imaginaris nacionals a la Catalunya de finals del segle XIX“ va ser la guanyadora.

Convocatòria 2013-2014

L'estudiant del Grau de Llengua i Literatura Catalanes JOANA BARTOMEU amb el treball “Dues rutes literàries de l'obra de Gerard Vergés” va rebre la menció de premi accèssit.

Convocatòria 2012-2013

L'estudiant del Grau d'Història JOAN PUBILL BRUGUÉS amb el seu treball “La coexistència entre cristians i jueus a Girona en els segles XII-XV. Una aproximació a les causes de la separació, de l'aïllament i de l'expulsió. Apunts per enfocar un conflicte europeu”, va ser el guanyador.